fredag den 23. november 2012

Mountainbikebane i Sinding


Allerede klokken 8 lørdag morgen, var der aktivitet i skoven i Sinding.
Gennem snart et år har der været planer om en mountainbike bane i Sinding, og efter de sidste tilladelser var på plads var initiativtagerne ikke sene til at komme i gang. Herning kommune har gennem længere tid været på udkig efter omgivelser der kunne rumme en mountainbike bane. Og da lokale kræfter sendte ansøgning af sted om muligheden for at lave den i Sinding blev projektet taget godt imod.
Invitationen til at hjælpe var sendt vidt omkring, og der var mange der troppede op for at støtte projektet. Hele formiddagen blev der arbejdet med skovle og river, motorsave og buskryddere. Hjælpende hænder sørgede for servering af kaffe og friskbagte boller, suppe og senere på dagen kage og kaffe igen. Dagen blev afsluttet med en fyraftens øl sponsoreret af Per P cykler i Snejbjerg.
Der er blevet lavet en fantastisk rute på omkring 4 kilometer. Vi har gjort os umage for at lægge ruten så den ikke kommer til at genere skovens øvrige brugere. Ruten er således, stort set, lagt på andre steder end de gængse stier og veje. Turen er teknisk temmelig vanskelig, men enormt sjov med stejle bakker, skarpe sving og andre vanskelige udfordringer som får pulsen helt i top. Skovbundens mos gør, at den lige nu er meget blød og krævende at køre på, men så meget desto sjovere.
Og der er ingen tvivl om at banen vil blive brugt. Allerede klokken 10 søndag morgen var der mountainbikere både fra Aulum, Vildbjerg og Sinding på banen. Så til alle jer med lyst til udfordringer og hang til ”lavt dæktryk”: Op af sofaen og ud på cyklen, den her bane er værd at køre efter. Alle er velkomne til at komme og prøve kræfter med den nye bane, som tilmed ligger i uventet smukke omgivelser. Kig også efter en annonce senere på Året. Vi håber på at kunne holde indvielse af banen i december eller januar.
Og til alle skovens øvrige brugere. Tag endelig et kig på banen, måske kunne I få lyst til at prøve kræfter med cykel og natur.
En stor tak til alle jer der hjalp med til at få  banen realiseret. Flot at I kom fra både Aulum og Vildbjerg. Det er dejligt at vi kan stå sammen om sådanne projekter.
Tak til Herning kommune for at have blik for, at dette sted var det perfekte til at lave en bane, og dermed tilgodese tilbuddene i yderområderne.

Skrevet af Jane Boelskifte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Her er der plads til din anekdote, historie, mening eller kommentar,
vi vil blive glad for den.
Skriv gerne dit navn også.

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.